Happy 60th anniversary!

Finally it is the weekend of the 60th Anniversary celebrations down at Wroxall Abbey (https://maps.app.goo.gl/k7KJdXmUVSB2QG7p6). The weather isn’t quite as nice as during the week (Spanish plume… where are you?! 🙄🤣) but could be worse. Slightly more frustrating perhaps is that the Mantis is dead as a… er… dead thing. Unfortunately my DB Power Li-ion jump starter is also discharged so as I write the battery is trickle charging away. Heigh ho! Hoping to get there in time for the dinner tonight, otherwise tomorrow’s part of the event. (although I am not sure quite what that is).Tick tock, tick tock! 🙄

What, AGAIN?

I’ve been down in Warwick for the last three days with the Met office having forecast  -7°C plus snow – Yikes! Not having used the car for a week or so I decided to check all was well on Sunday and rather glad that I did. Flat battery which was a bit of a bugger as it’s the new (& expensive) Optima Red Top. On top of that the DP Power Li-ion jump starter wouldn’t work, which is still a bit of a mystery. Fortunately an overnight on my trusty CTek XS3600 trickle charger brought the battery back to life & fingers crossed no permanent damage done. The car behaved impeccably to & from Warwick (including the inevitable crap standing traffic around Warwick itself) & the snow did not materialise. Actually if there really had been any I would have been goosed as the car simply sits on top of anything more than 2″ of snow…

 

I’m also about to hit the first 5K miles on the new engine. Not as intensive use as in some previous years, and would love to improve the heat dispersion & stop the air filter hose rubbing on the bonnet. However… it’s got me to Le Mans & back & done plenty of domestic donkey work so very happy. It’s… also… rather… quick! Yeah baby!

Where’s Noah?

One of my greatest pleasures from having the Marcos is driving with the hood down. I normally consider myself (& the long-suffering car) fairly tolerant on the weather front… but I got rather moist today! 😳 Having slightly misjudged the intensity of rain when glancing out of the office window before blindly setting off home, heavy traffic (& male pride) meant that I didn’t have the opportunity to put the hood up for about 15 minutes of… this!

A combination of no fuel (again) & standing water in the passenger seat (again) forced me to concede defeat & pull into a petrol station. Curse you, weather Gods!

Now one of the reasons I don’t get hung up on putting the hood up when it’s raining is that it doesn’t actually stop you from getting wet – it just concentrates the water in a few key places. At least, that’s the score in my car. I already knew the new hood had gaps around the leading window edge which let water in when driving, but I wasn’t expecting it to be coming in through the front seal above the windscreen & dripping steadily off the sun visor (yeah… guess how much that gets used in Manchester…) and onto my lap. It’s never happened before so a bit perplexing & subsequent inspection hasn’t revealed anything obviously wrong with the rubber. What it did mean however was a s**tload of water in the car, now being superheated by the 6.2 litre footwarmer with the result that EVERYTHING misted up & I couldn’t see out of the car. The front screen demister didn’t stand a chance! As the traffic inched forward I became terrified of driving into the (unseen) car in front, in the end putting the hazard lights on & pulling off onto a sidestreet until the rain abated somewhat. Not my finest arrival home!

On a cheerier note, since replacing the battery the car has started without any issues so it looks like the Optima was a worthwhile investment.

Aww c’mon car…

A bitter sweet day today. The car barely started after 3 days trickle charging & is reading 10.8V across the battery. On the other hand once the car was going it was a lovely drive to & from work, with two “Nice car mate”s and a “Mind if I take some pictures of your car?” (lorry driver several feet above me in the other lane!). I will charge it up overnight & then measure the voltage across the battery while the engine is running.

Fingers crossed…

Grumpy

Another almost flat battery this morning after four days of the car not being used. 😢 Looking like the issue is not as intermittent as I had hoped. Hoping to hear back from Colin the excellent auto electrician who sorted the LED indicator really a couple of years ago. One weird thing is that the Engine Start button lights up as I turn the interior fan up from medium to high. Odd!

The proverbial Dodo

After a great trip down from Cheshire to Bedford on Sunday then not using the car for three days, worrying to find the battery wasn’t up to starting the car to get home on Thursday afternoon. No idea what’s causing this & had even unplugged the ODB2 Bluetooth sender after last time, so at a bit of a loss. The car started with the help of a friendly neighbour with jump leads